Instruktioner
1. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till fingervärme (37°). Smula jästen och lös upp den i degspadet.
2. Tillsätt sirap, salt och arbeta in det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och blank och ställ den på varm plats att jäsa under duk i 30 min.
3. Sätt ugnen på 225 °.
4. Arbeta degen på bakbord med resten av mjölet och dela den sedan i 6-8 delar. Forma till runda bullar och kavla ut dem till kakor. Lägg dem på bakpapper på plåt och tag ut ett hål i mitten av kakorna och pricka bröden med gaffel. Ställ dem på varm plats att jäsa under duk i ca 15 minuter.
5. Grädda kakorna i ca 20 minuter. Pensla bröden med kallt kaffe när de kommer ut ur ugnen. Låt bröden svalna övertäckta med duk.
Går bra att frysa!
Fantastiskt goda hålkakor. Tack för receptet!
Tack snälla för jätte goda hålkakor äntligen lyckas jag efter 54 År.
Jättegott och enkelt :)
Jättegoda,, hade inge rågmjöl sånjag blandade graham& lite vanlugt mjöl,asgott :))
Riktigt goda hålkakor... svårt att sluta äta dem nu när de är nybakade :)
Skall det verkligen var 2,8 liter rågmjöl jag hade nog i 2 liter och det blev jättestampigt går inte att baka ut kasta bort trist då jag spart vassla till detta. Skall det inte vara rågsikt? något är fel i alla fall.
Jaha nu står det 8 liter rågmjöl i receptet det är alltså ändrat från 2.8 l till 8 l rågmjöl
Jag undrar också om mjölet: Grovt rågmjöl, fint rågmjöl eller rågsikt? "Farmorsrecept" är ofta rågsikt, som ju innehåller mycket vetemjöl. med enbart rågmjöl borde de inte se ut som på bilden, utan mycket grövre