Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors hålkakor

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 6-20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket enkelt att baka dessa hålkakor och de är saftiga och goda.

Ingredienser

Instruktioner

1. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till fingervärme (37°). Smula jästen och lös upp den i degspadet. 2. Tillsätt sirap, salt och arbeta in det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och blank och ställ den på varm plats att jäsa under duk i 30 min. 3. Sätt ugnen på 225 °. 4. Arbeta degen på bakbord med resten av mjölet och dela den sedan i 6-8 delar. Forma till runda bullar och kavla ut dem till kakor. Lägg dem på bakpapper på plåt och tag ut ett hål i mitten av kakorna och pricka bröden med gaffel. Ställ dem på varm plats att jäsa under duk i ca 15 minuter. 5. Grädda kakorna i ca 20 minuter. Pensla bröden med kallt kaffe när de kommer ut ur ugnen. Låt bröden svalna övertäckta med duk. Går bra att frysa!

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • vilmaemma 11 augusti 2009

    Fantastiskt goda hålkakor. Tack för receptet!

  • anki-1955 15 september 2009

    Tack snälla för jätte goda hålkakor äntligen lyckas jag efter 54 År.

  • sedow75 16 september 2012

    Jättegott och enkelt :)

  • miabac1 24 oktober 2012

    Jättegoda,, hade inge rågmjöl sånjag blandade graham& lite vanlugt mjöl,asgott :))

  • Thesa82 14 februari 2013

    Riktigt goda hålkakor... svårt att sluta äta dem nu när de är nybakade :)

  • tricolina 7 oktober 2014

    Skall det verkligen var 2,8 liter rågmjöl jag hade nog i 2 liter och det blev jättestampigt går inte att baka ut kasta bort trist då jag spart vassla till detta. Skall det inte vara rågsikt? något är fel i alla fall.

  • tricolina 7 oktober 2014

    Jaha nu står det 8 liter rågmjöl i receptet det är alltså ändrat från 2.8 l till 8 l rågmjöl

  • Solveig 19 februari 2021

    Jag undrar också om mjölet: Grovt rågmjöl, fint rågmjöl eller rågsikt? "Farmorsrecept" är ofta rågsikt, som ju innehåller mycket vetemjöl. med enbart rågmjöl borde de inte se ut som på bilden, utan mycket grövre

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.