Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors Heta Gryta

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Den här rätten har jag inte gjort på väldigt länge, men i dag dök den plötsligt upp när jag tänkte på farmor. Det var den första bjudrätten för fler än två personer som jag tillagade i min tidiga ungdom, ett litet kliv in i vuxenvärlden med lite extra hetta...

Ingredienser

Instruktioner

Fläskköttet strimlas och läggs i en emaljerad gryta eller av gjutjärn. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över köttet direkt i grytan. Låt stå över natten eller minst 4 timmar i kylskåp. Koka upp köttet och tillsätt 3 msk vetemjöl. Låt småputtra i ca 25 minuter. Servera med ris, bananskivor, kokosfllingor, strimlad gurka och jordnötter. Låt gästerna plocka ihop vad de själva tycker om genom att lägga upp tillbehören i olika skålar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.