Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors jordgubbstårta

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna tårta är ett måste på födelsedagar!

Ingredienser

Instruktioner

Äggen vispas fluffigt, tillsätt sockret och fortsätt vispa tills det känns stadigt. Lägg i vetemjöl, bakpulver och till sist det kokande vattnet. Grädda i smord tårtform i 175 grader i ca. 35 minuter eller tills provstickan känns torr. Stjälp upp på sockrat papper och låt svalna. Vispa grädde och lägg hälften i mellan tårtbottnen med mosade bananer, vaniljkräm och mosade jordgubbar. Lägg resten av grädden på tårtan och dekorera med fina jordgubbar.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Farmoran 24 mars 2008

    Jättegott och festligt!

  • klarafardigaga 27 april 2010

    Bästa tårtbotten. Hemma kallar vi den svamptårta! Den blir fantastiskt god!

  • Anna06 8 juli 2010

    ååh den ser jättesmarrig ut, den ska jag se till att göra!

  • Algot 25 juni 2011

    Kan verkligen rekommendera tårtan och själva tårtbotten var mycket god!

  • Martitina 12 juli 2011

    Jättegod! Lätt att dela tårtbottnen också vilket jag brukar ha väldiga problem med. Jag strödde även över lite riven blockchoklad vilket jag tyckte passade jättebra till. Går det att byta ut jordgubbarna mot hallon även tro? :)

  • Biinii 21 maj 2013

    Denna tårtan var supergod! Skulle väldigt gärna göra om den, men den blev jätte lös.. Kunde inte bygga upp tårtan.. Tyckte jag följde receptet väldigt noga, men något måste blivit tokigt. Något tips?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.