Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors råraka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En rätt som ofta stod på farmors middagsbord, när jag var barn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv potatisen. Blanda potatisrivet, mjölet, mjölken och äggen i nämnda ordning. Smaksätt.
  2. Klicka ut margarinet i en långpanna och häll i smeten. Lägg fläskskivorna ovan på och sätt in i 250 graders ugnsvärme.
  3. När smeten har stannat något , görs hålor i kakan. Dessa fylls med grädde.
  4. Grädda färdigt.
  5. Servera med lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • BerHam45 10 maj 2012

    Man måste kunna skilja på Rårakor och Raggmunk!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.