Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors skållebröd

 
  • Serverar: 8-9 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta är min svärmors recept som hon i sin tur fått av sin mor. Detta bakar jag till jul. Brödet ska egentligen bakas i stenugn,men det går lika bra i vanlig ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vattnet blanda i brödkryddor,1 pkt rågsikt. låt stå 6-7 tim (skållning) 50 gr. jäst rörs ned och mjöl så det blir till en fast deg. dagen efter rör ned ytterligare 50 gr. jäst 0ch mjöl till lagom konsistens. Låt jäsa 1 tim. Gör 8-9 kakor,låt jäsa ca. 1 tim.
  2. Pensla med vatten efteråt
  3. ugn 200 gr. ca. 50 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.