Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors sockerkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Det här är en ljuvlig sockerkaka som är helt utan fett! Smaken påminner om skånsk spettekaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke och rör sedan ner det i äggsmeten.
  3. Koka upp vattnet och häll ner det i mjölblandningen. Rör allt till en smidig smet.
  4. Smöra och bröa en kransform, ca 1½ liter, och häll ner smeten i den.
  5. Grädda sockerkakan, 30-40 minuter, tills den är ljust gyllene på ytan.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Linnan1 18 januari 2010

    Låter mkt spännande-slall använda detta recept ikväll redan och göra till tårtbotten!

  • kantomen 8 augusti 2010

    Något gick väldigt fel???? Det pöste över och kom smet överallt?! Jag fick inte ur den ur formen... Det som gick att äta var dock gott!! Får göra ett nytt försök...

  • nauvahh58 3 november 2011

    Nej tack.......Har bakat mycket men denna var inte god....pga av inget matfett

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.