Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors texmexpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En mumsig paj att bjuda på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, paprikapulver och matfettet skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Fräs vitlök och paprika i margarinet i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt fräsa med några min. Blanda i tacokryddan och tillsätt vatten och lätt crème fraiche. Låt puttra några min utan lock. Skölj och småtärna tomaterna. Låt majsen rinna av. Blanda ner tomater, majs och koriander i pannan. Fördela röran i pajformen och strö över osten.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 20 min.. Låt pajen svalna.
  4. Servera pajen ljum med grönsallad till. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lenajeanette 25 april 2011

    Den var mumsig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.