Inte ens de som föredrar svensk husmanskost kan motstå denna lite franskinspirerade gryta, serverad med baguette och ett glas vin.
Instruktioner
- Tärna köttet i munsstora bitar. Smält 1 tsk av matfettet i en stekgryta på medelvärme. Bryn det tärnade köttat ca 5 minuter. Ta upp det och torka ur grytan.
- Skala och skölj lök och morot. Skiva moroten fint. Smält resten av matfettet i stekgrytan. Tillsätt lök och morot och fräs dem ca 5 minuter. Skaka samman mjölet med lite av vinet. Häll ner köttet i grytan och tillsätt vin, tomater, timjan och red av med mjölblandningen.
- Lägg på locket och låt grytan sjuda på svag värme tills köttet är färdigt och grönsakerna mjuka, ca 20-30 minuter. Rör om då och då.
- Knaperstek baconskivorna och låt dem sedan rinna av på hushållspapper. Smula ner baconet i grytan. Låt champinjonerna rinna av. Hacka salladslöken och tillsätt den tillsammans med svampen i grytan. Det det koka samman under omrörning, ca 5-10 minuter. Servera genast med baguett till samt kokt ris.
Publicerat den
31 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gillar grytor, ju längre dom får "puttra" desto godare blir dom. Tack för detta recept.
Kanongod gryta. Tog lite soja i också. Det här ska vi definitivt laga många gånger. Tack för ett fint recept.