Saftiga vetegifflar fyllda med aprikosmarmelad. Kalljästa och går därför snabbt att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°C.
- Rör smör och socker poröst i en bunke. Blanda ner ägget.
- Rör ut jästen i den på förhand fingertempererade grädden och häll i den.
- Tillsätt mjölet och arbeta hastigt ihop degen.
Forma degen till två delar. Kavla ut varje del till en rund eller fyrkantig tunn kaka.
- Sporra ut 8 trekanter ur varje kaka och lägg en klick aprikosmarmelad på varje trekant och rulla ihop till gifflar.
- Låt jäsa på plåt i ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö över lite pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Passa de noga för de bränner lätt vid.
Publicerat den
4 juli 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Skulle fråga, om det fanns nån grädde i receptet?
Grädde 1 dl. Jag jobbar på att fixa till receptet. Jag ber om ursäkt, många av mina recept har 'tappat' ingredienser på sistone. :S
hejsan hur tunt måste degen kavlas till mvh kerstin i markaryd=)
Jag hade ingen aprikosmarmelad hemma, men det gick lika bra med äpple-kräm! men tack för receptet, det här gör jag gärna flera gånger! 5/5 ☆