Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fars gifflar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Saftiga vetegifflar fyllda med aprikosmarmelad. Kalljästa och går därför snabbt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Rör smör och socker poröst i en bunke. Blanda ner ägget.
  3. Rör ut jästen i den på förhand fingertempererade grädden och häll i den.
  4. Tillsätt mjölet och arbeta hastigt ihop degen. Forma degen till två delar. Kavla ut varje del till en rund eller fyrkantig tunn kaka.
  5. Sporra ut 8 trekanter ur varje kaka och lägg en klick aprikosmarmelad på varje trekant och rulla ihop till gifflar.
  6. Låt jäsa på plåt i ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö över lite pärlsocker.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Passa de noga för de bränner lätt vid.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Gannaav 6 oktober 2009

    Skulle fråga, om det fanns nån grädde i receptet?

  • malincalla 6 oktober 2009

    Grädde 1 dl. Jag jobbar på att fixa till receptet. Jag ber om ursäkt, många av mina recept har 'tappat' ingredienser på sistone. :S

  • annalena514 18 augusti 2011

    hejsan hur tunt måste degen kavlas till mvh kerstin i markaryd=)

  • majsansson 30 maj 2012

    Jag hade ingen aprikosmarmelad hemma, men det gick lika bra med äpple-kräm! men tack för receptet, det här gör jag gärna flera gånger! 5/5 ☆

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.