Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farsdagsrulle

(2 kommentarer)  
Farsdagsrulle Farsdagsrulle
Skriv ut

Görs som tårta eller till bakelser. Den blir jätte hög och luftig för att jag vispar äggvitorna och sockret först.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bakplåtspapper i en långpanna.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Vispa äggvitorna och socker till hårt skum, rör ned äggulorna en och en. Blanda i mjöl och bakpulver häll sedan mjölken.
  4. Bred ut smeten på bakplåtspappaeret och grädda ca 5 min.
  5. Strö socker på kakan och vänd den sedan och "dra av" papperet.
  6. Låt kakan svalna. Bred hallonsylt, kesella och lite vispad grädde på kakan och rulla ihop försiktigt.
  7. Välj om du ska göra en tårtrulle eller bakelser.
  8. Dekorera med grädde och hallon.

Kommentarer (2)

  • tina62 9 november 2008

    Här dekorerade jag med hackad banan och riven choklad!

  • Disen 29 augusti 2009

    Den här var smarrig. Jättegott med kesellan och hallonsylten. Blev en perfekt tårta. Ett plus att den var lätt och snabb att göra. Jag hade som du riven choklad på. Tack för receptet. Disen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.