Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fårsmäcka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fårsmäcka är en genuin gotländsk rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg senapskornen i en skål och slå på det kokande vattnet.
  2. Mossa de kalla potatisarna med en gaffel. Hacka löken fint.
  3. Blanda färsen med salt, svartpeppar, senapsfrön med sitt vatten samt den kalla mosade potatisen, ägg och finhackad lök.
  4. Blanda till sist i grädden. Smeten ska vara lös då den ska skedas ner i stekpanna och formas till "smäckor".
  5. Stek smäckorna 2 -3 minuter per sida. Servera med hemmagjort potatismos och lingonsylt och skysås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.