Instruktioner
Skala och hacka löken. Skär stjälkarna av champinjonerna. Skala vitlöken. Krossa enbären. Skär fåglarnas levrar i mindre bitar.
I en gryta stor nog att rymma fåglarna smälter du 1 msk margarin. Fräs löken lätt och lägg i vitlök, enbär, champinjonstjälkarna och levern.
Tillsätt vinet, 1 dl vatten, 1 tsk salt och tag några tag med pepparkvarnen.
Lägg på lock och låt småkoka under lock i 20 minuter.
Salta och peppra och bryn sedan fåglarna väl i margarin och lägg dem i grytan. Sjud på ganska svag värme i 35 minuter.
Under tiden: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala smålöken och bryn den i smör. Sätt sedan in den i ugnen i 20 minuter.
Efter halva tiden lägger du i champinjonerna, vänd dem i smöret.
Tag fasanerna ur grytan. Håll dem varma i folie. Sila över såsen i en kastrull. Låt den koka tills ca 5-6 dl återstår.
Kolla kryddningen och red såsen med arrowrot enligt föreskrift på burken. Bjud potatiskaka till.
Nu har jag provat detta recept. Såsen blev väldigt god. Fasanen i sig var väldigt torr så kanske man kan dra ner på tillagningstiden något.