Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fasan med calvadossås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Stek fasanen gyllene i ugn, ca 20-25 minuter på medelgod värme. Låt den sedan vila 7-8 minuter. Skala och skiva morötterna och skala och klyfta sellerin. Koka rotsakerna var för sig i lite vatten. Tranchera fågeln och varmhåll på serveringsfat. Bryt upp skrovet och koka med brunsås, äpple, schalottenlök, timjan och lagerblad. Vispa ur stekpannan efter fasanen med lite vatten och tillsätt såsen. Koka 8-10 minuter. Tillsätt grädden och koka till lagom konsistens. Sila och smaka av med Calvados. Servera fasanen med såsen och rotsakerna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • daggas 23 januari 2010

    Brunsås ???, URRRK

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.