Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Faster Elsas svamprulle

 
  • Serverar: 6-7 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En underbar rätt på t ex julbordet, istället för omelett eller som bufférätt. Går jättebra att frysa också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och rör i mjölet. Vispa i mjölk och grädde och låt det småkoka under omrörning i 3 min. Smaksätt med lite salt. Tag kastrullen från spisen och rör i öggulorna och bakpulvret. Låt smeten svalna.
  2. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Bred ut den i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 - 225 grader i ca 20 min längst ned i ugnen.
  3. Stjälp upp kakan på bakplåtspapper. Bred på en god svampstuvning, förslagsvis på kantareller, och rulla ihop som en rulltårta. Obs! Endast undervärme halva gräddningstiden, annars gräddas inte det i bottnen ordentligt och kakan vill inte släppa i långpannan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.