Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fastlagskrans

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Fördelen med att göra en fastlagskrans är att det är färre handgrepp att baka ut den och fylla den. Och så ser den mycket festlig ut på fikabordet, som en semmelkrans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Ljumma mjölken lätt och rör ut jästen i en bunke.
  3. Smält margarinet på svag värme, låt det svalna och tillsätt det i degspadet.
  4. Hjorthornssaltet blandas med mjölet.
  5. Rör ner övriga ingredienser, sist så mycket mjöl att degen lagom släpper bunken. Jäs degen övertäckt ca 25 min.
  6. Arbeta degen på lätt mjölat underlag och kavla sedan ut en avlång platta. Rulla ihop den och forma en krans på plåt med bakpapper. Platta till den lätt och nyp ihop skarven.
  7. För bullar rullas en längd som skärs i bitar och trillas till runda bullar. Jäs på övertäckt plåt ca 30-40 min.
  8. Pensla bröden med uppvispat ägg.
  9. Grädda kransen i 225° strax under mitten av ugnen ca 30 min eller tills den känns klar när man knackar på undersidan.
  10. Bullarna gräddas mitt i ugnen i 250° 6-8 min.
  11. Låt brödet svalna på galler, skär ett lock av bullarna, kransen delas med vass kniv.
  12. Rör ut mandelmassan med lite grädde och fyll bakverket med detta och vispad grädde. Sikta florsocker över.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.