Servera de fattiga riddarna på amerikanskt sätt med lönnsirap och kanel och gärna även med färsk frukt.
Instruktioner
- Vispa ihop ägg och äggvitor i en skål tills ägget skummar. Tillsätt mjölk, vaniljsocker, kanel och muskot. Vispa väl och häll över blandningen i en djup tallrik.
- Sätt ugnen på 100 grader. Smörj en teflonstekpanna med matfett och hetta upp pannan till medelvärme.
- Doppa fyra brödskivor, båda sidorna av brödet, i mjölkblandningen. Låt överflödig vätska droppa ner i tallriken. Lägg brödet i stekpannan. Stek tills det är gyllene, 1-2 minuter på varje sida.
- Lägg de stekta brödskivorna på en tallrik. Håll dem varma i ugnen. Droppa resten av brödskivorna i mjölkblandningen. Smörj stekpannan med matfett och stek brödskivorna som ovan.
- Skär den färska frukten i bitar, fördela den på fyra tallrikar och lägg två riddare ovanpå. Häll över lönnsirap och servera.
Publicerat den
9 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar