Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fattiga riddare med blåbärssylt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Recept från Desperate Houswives kokbok

Ingredienser

Instruktioner

  1. Till sylten: Rör de frysta bären med florsockret i en tjockbottnad kastrull. Ställ den på svag värme och rör om tills bären vätskar sig och det börjar sjuda. Rör i kanelen, dra kastrullen från värmen och lägg på lock så att det håller sig varmt. (Sylten kan göras ett par dagar i förväg. Ställ kastrullen i kylskåpet och värm på svag värme innan den serveras.)
  2. Värm en grillpanna på medelvärme tills det tar 3 sekunder för några vattendroppar att förångas. Om vattnet förångas snabbare sänker du värmen, om det tar längre tid ökar du värmen. (Alternativt kan du värma grillen i ugnen till 160°.)
  3. Rör samman ägg, mjölk, strösocker, vanilj och salt i en långpanna (eller någon annan form där bröden får plats) tills allt är väl blandat. Lägg bröden i långpannan och låt dem dra i 1 minut. Vänd och låt andra sidan dra lika länge. Bröden suger åt sig det mesta av äggsmeten.
  4. Smöra eller olja in grillpannan. Lyft upp en brödskiva i taget och lägg den i pannan. Grilla i cirka 4 minuter tills undersidan blivit mörkt gyllenbrun. Vänd och grilla den andra sidan i cirka 3 minuter. Servera på varma tallrikar. Skeda lite blåbärssylt på varje bröd och strö över florsocker.
  5. Brödet suger upp mer av äggsmeten om det är dags-gammalt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 27 december 2010

    Ganska sött men gott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.