Recept från Desperate Houswives kokbok
Instruktioner
- Till sylten: Rör de frysta bären med florsockret i en tjockbottnad kastrull. Ställ den på svag värme och rör om tills bären vätskar sig och det börjar sjuda. Rör i kanelen, dra kastrullen från värmen och lägg på lock så att det håller sig varmt. (Sylten kan göras ett par dagar i förväg. Ställ kastrullen i kylskåpet och värm på svag värme innan den serveras.)
- Värm en grillpanna på medelvärme tills det tar 3 sekunder för några vattendroppar att förångas. Om vattnet förångas snabbare sänker du värmen, om det tar längre tid ökar du värmen. (Alternativt kan du värma grillen i ugnen till 160°.)
- Rör samman ägg, mjölk, strösocker, vanilj och salt i en långpanna (eller någon annan form där bröden får plats) tills allt är väl blandat. Lägg bröden i långpannan och låt dem dra i 1 minut. Vänd och låt andra sidan dra lika länge. Bröden suger åt sig det mesta av äggsmeten.
- Smöra eller olja in grillpannan. Lyft upp en brödskiva i taget och lägg den i pannan. Grilla i cirka 4 minuter tills undersidan blivit mörkt gyllenbrun. Vänd och grilla den andra sidan i cirka 3 minuter. Servera på varma tallrikar. Skeda lite blåbärssylt på varje bröd och strö över florsocker.
- Brödet suger upp mer av äggsmeten om det är dags-gammalt.
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ganska sött men gott :)