Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fattiga riddare som dessert

 
Skriv ut

Snacka om gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa mjöl, grädde och ägg till en helt slät smet, tillsätt mjölk, salt och socker. Låt plättsmeten stå och svälla 1 timme.
  2. Skär vetebrödet i 2 cm tjocka skivor och lägg dem i plättsmeten cirka 10 minuter.
  3. Stek skivorna i smör så de blir gyllenbruna, vänd i strösocker blandat med kanel.
  4. Servera riddarna lite ljumna med glass eller vispgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.