Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fattiga riddare som dessert

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Förekommer i nästan alla länder norr om Medelhavet. Rinner smeten ut från brödet har riddaren skägg! Gör man dem på osötat bröd och hoppar över sockret är det gott till en förrätt eller som tillbehör t.ex. löjrom, sill av alla sorter eller laxtartar. Skär vetebrödet i 2 cm tjocka skivor och lägg dem i plättsmeten ca 10 minuter. Stek skivorna i smör så de blir gyllenbruna, vänd i strösocker blandat med kanel. Servera riddarna lite ljumma med glass eller vispgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.