Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fattigfrallor

(3 kommentarer)  
 • Serverar: 18 portioner
 • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Ett mycket gott och enkelt matbröd. Går fort att slänga ihop.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Smula jästen och häll det fingervarma vattnet (37*)över. Ha i det mesta av mjölet och arbeta samman till en deg. Dela i två bitar, kavla ut tills biten är 2 cm tjock (18 x 21 cm). Pensla med ljummet vatten. Sikta vetemjöl över och dela varje platta i 9 bitar. Jäs i 35 min.
 2. Grädda i 275* ca 6 min

Kommentarer (3)

 • jalapeno82 18 januari 2011

  tänkte göra dessa ikväll, och risken är väl stor att du inte hinner se detta.. men, om inte så kanske du hinner svara till en annan gång. kavlar du ut degen på en plåt? har du mellanrum mellan bitarna som du skurit eller blir det som långpannebröd? Tack på förhand!

 • jalapeno82 18 januari 2011

  Nu har jag gjort dina fattigfrallor. Alla barnen gav frallorna högsta betyg! Det kommer även jag att göra baserat på: 1. Var super enkla att göra! 2. Få ingredienser som man alltid har hemma. 3. Gick ofantligt snabbt! Kort jästid, och endast en sådan! 4. Billigt! 5. Gott gott gott!!! Och med anledning av mitt tidigare inlägg, så dela jag dom i 2x9 bitar, la på plåt med lagomt mellanrum, och lät jäsa upp som ensamma frallor. Tack för ett toppen recept som jag kommer att använda mig av många många gånger!!!

 • Josses 1 februari 2011

  Enkelt och lättsamt recept utan en massa krångliga ingredienser! Hade tyvärr lite svårt att få någon fason på degen när jag skulle kavla ut den men nu står de på svalning och de kommer att ätas senare i kväll.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.