Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fattigmansjambalaja

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En av cajunkökets absoluta klassiker. Detta är en typisk "man tager vad man haver"-rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär skinka och korv i småbitar. Skölj och hacka alla grönsakerna.
  2. Smält matfettet i en stor stekpanna. Häll i hälften av grönsakerna och fräs under ständig omrörning i ca 15 minuter. Krydda med lite kreolkrydda. Lägg över grönsakerna i en tjockbottnad gryta som sätts på svag värme. Kreolkryddor kan på vissa ställen vara svårt att få tag i. I många större matvarubutiker finns det ett sortiment av kryddor som kallas Charchere´s Creole Seasoning som är att rekommendera. Du kan även göra din egen kreolkrydda. Blanda 1 1/4 dl salt, 2 msk grovmalen svartpeppar, 2 msk paprikapulver, 2 msk vitlökspulver och 2 msk chilipulver. Blanda väl.
  3. Stek skinka och korv, krydda med kreolkrydda. Lägg ner skinkan och korven i grytan.
  4. Fräs och krydda den sista omgången grönsaker. Häll över i den andra grytan tillsammans med tomatkross, vinäger, sambal oelek, farinsocker, lagerblad, pressad vitlök, öl och vatten.
  5. Höj värmen och låt sjuda ca 15 minuter med locket på. Häll i riset. Låt koka upp. Ta grytan från värmen och låt den stå med locket på i ca 15 minuter. Ställ tillbaka grytan på plattan och låt koka i 4 minuter. Ta åter grytan från värmen och låt den stå och dra i 10 minuter med locket på.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.