Luftig bulle med mörk smakrik choklad på toppen.
Instruktioner
- Ugn: 225 grader.
Smula jästen i en degbunke och rör ut med den kalla mjölken. Skär smöret i tärningar. Blanda ner socker, mjöl och smör i bunken. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
- Fyllning:
Mal nötterna i kvarn eller matberedare. Blanda nötter, socker och smör.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en fyrkantig platta. Bred smör på plattorna och strö över nötblandningen. Vik degplattan dubbel och tryck till lite försiktigt. Skär eller sporra varje platta i ca 16 remsor. Vrid remsorna och gör snurror av dem.
Lägg snurrorna på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna.
Smält chokladen, ringla chokladen över bullarna och strö över nötterna.
Publicerat den
18 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar