Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

FAVORITER en liten mandelkaka

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Smörkrämen går att smaksätta om man vill variera lite. När ni har bakat dessa, förstår ni varför jag kallar dom Favoriter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala mandeln. Mal mandeln på mandelkvarn (fungerar ej med el då det blir för mycket olja som löser ut) den ska var torr. Vispa äggvitorna (ej för hårt). Blanda i mandeln och florsocker som blandas med bakpulver. Klicka ut små kakor (ca en tesked)på bakplåtsklädda plåtar (ca 25-30 st på varje plåt).
  2. Grädda i 200 grader, ca 5-10 minuter (ska vara ljusgula). Låt kakorna svalna. Lägg ihop två och två med smörkräm mellan. Förvara kallt. Jag brukar frysa in dom. Tinar medan kaffet koka

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.