En ganska lättlagad rätt, som brukar uppskattas av så väl ung som gammal.
Instruktioner
- Skär köttet i skivor och platta till dem lätt. Stek dem gyllene ca 3 minuter på var sida. Salta och peppra. Tag upp köttet, vispa ur pannan med lite vatten och spar skyn.
- Låt svampen rinna av, men spar spadet.
- Fräs svampen i ca. hälften av margarinet tills vätskan har kokat in.Tillsätt resten av margarinet och låt svampen fräsa ytterligare ca 5 - 10 minuter.
- Strö över mjölet och rör om.
Späd med svampspad, steksky och eventuellt lite vatten. Låt stuvningen koka upp under omrörning. Späd med grädde och låt såsen koka ca 3 minuter under fortsatt omrörning.
Smaka av såsen med salt , peppar och äkta soja.
Tag såsen från värmen och rör ned 1 äggula.
- Lägg köttet i en smord ungsfast form. Spritsa potatismos runt om. Häll såsen över köttet och strö över den rivna osten.
- Grattinera högt upp i 250 graders varm ugn om köttet är varmt.
Om köttet är kallt 225 grader mitt i ugnen tills allt har fått fin färg och är genomvarmt.
- Klipp bacon i mindre bitar och fräs dem. Låt det rinna av på hushållspapper. Strö bacon runt kanten på den varma gratängen. Bjud en god grönsallad till.
Publicerat den
3 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
detta låter gott och enkelt, ska göra det i kväll.
Låter verkligen gott, ska prova att göra den glutenfri i helgen.
Favoritgratäng är rätta ordet. Jag "festade" till den med ett par matskedar portvin i stuvningen. Supergott!
Det här var lättlagat och gott.Kommer absolut att göra det fler gånger.
Hej igår åt vi din super goda favortigratäng den kommer att finnas på mitt bord igen