Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Favoritkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En mycket lättbakad sockerkaka som blir härligt god och saftig, inte minst av att formen beströs med kokos eller mald mandel. Pröva gärna det lilla knepet också till andra mjuka kakor. Istället för mandel och cocktailbär kan man lägga tunna äppelklyftor på kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
  2. Rör ner smält och avsvalnat matfett samt mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Grädda kakan i smord form som strötts med kokos eller mandel. 175 grader, 40 minuter.
  4. Lägg hela mandlar och cocktailbär på kakan efter halva gräddtiden.
  5. Känn efter med en sticka att kakan är genomgräddad. Stjälp upp den och låt den svalna under formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.