Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Favoritkyckling

 
Favoritkyckling Favoritkyckling
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prövade ett nytt kycklingrecept från Hemmets Journal. Resultatet blev otroligt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225°C
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i smör. Krydda med salt och peppar och lägg över i en ugnsform.
  3. Skölj och strimla purjolöken och skala och skiva morötterna tunt. Kärna ur och strimla paprikan.
  4. Skiva svampen och fräs den i smör. Lägg över i formen tillsammans med purjolök, morötter och paprika.
  5. Strimla basilikan och strö över. Smula över buljongtärningen och häll på grädden. Vispa ut mjölet i vattnet och häll över.
  6. Tillaga i ugn i 25 minuter. Strimla baconet och stek det knaprigt, låt rinna av på hushållspapper. Strö över baconet tillsammans med lite färsk basilika.
  7. Servera med pasta eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.