En färgglad gratäng som gärna serveras med pasta eller ris.
Innan serveringen - strö över knaprigt stekt bacon och lite färsk basilika.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i smör. Krydda med salt och peppar och lägg över i en ugnsform.
- Skölj och strimla purjolöken och skala och skiva morötterna tunt. Kärna ur och strimla paprikan.
- Skiva svampen och fräs den i smör. Lägg över i formen tillsammans med purjolök, morötter och paprika.
- Strimla basilikan och strö över. Smula över buljongtärningen och häll på grädden. Vispa ut mjölet i vattnet och häll över.
- Tillaga i ugnen i 25 minuter. Strimla baconet och stek det knaprigt. Strö över tillsammans med lite färsk basilika.
- Servera med pasta eller ris.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
19 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har prövat denna rätt i helgen, den kom till mig via hemmets journal förra veckan Mitt betyg är 3-4, god men kan göras lite godare, återkommer. Mvh Helen