Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lax är aldrig fel och den här rätten är både enkel och super god.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform och täck botten med grovt salt. Lägg på laxfilén med skinnsidan uppåt och köttsidan ned i saltet. Ställ in fatet i ugnen i ca 20 min på 200 grader. Gör under tiden romsåsen genom att blanda den röda romen med crème fraichen. smaka av med salt och peppar. Ta ut fisken och vänd den försiktigt med hjälp av två stora stekspadar och borta av saltet med en brödpensel. Servera fisken med kokt poatis, såsen, kokt broccoli och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • enAnnan 24 mars 2008

    Enklaste godaste laxen! Killarna äter hur mycket som helst. Gjorde extra mycket så vi har till lunch imorgon. Idag blev det hasselbackspotatis och sallad till!

  • kantomen 24 februari 2010

    Blev lite salt, jag gillar salt!! Frågan är om jag använde vel sorts salt, gick i alla fall inte att borsta bort det efter det att man tagit ut den ur ugnen? Problemet är ju lätt åtgärdat nästa gång, jag tar mindre salt!

  • cattis08 28 februari 2010

    Hej, kul att du gillade laxen trots saltet :-) Jag vet inte vad du använde för salt. Men det ska vara grovt, gärna med runda korn. Det är lättast att borsta bort. Tips är att torka av laxen innan man lägger ner den i saltet också. Är ytan lite torrare från början fastnar inte saltet lika lätt. Lycka till nästa gång, Cattis08

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.