Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Favoritpizza med köttfärs à la Monika

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegod favoritpizza! Min allra bästa snabbpizza som går fort att göra. Man kan även använda vanligt bröd och lägga tätt, tätt , tätt eller en rund eller fyrkantig smörgåstårtebotten. Servera min Kebabsås och pizzasallad till, godare kan det inte bli. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Själva köttfärssåsen kan man göra någon timme i i förväg. Tvätta och dela paprikan i bitar. Skiva löken, och dela den på mitten. Krossa vitlöken Smält smör och bryn det gyllenbrunt i en stekgryta. Smula ner och bryn köttfärsen, lök och vitlök i cirka 5 minuter. Lägg i de avrunna champinjonerna och låt dem brynas med ytterligare 5 minuter.
  2. Slå i krossade tomater, tomatpuré, paprikabitar och alla kryddorna. Låt allt puttra på svag värme cirka 10 -15 minuter. Rör om då och då. Låt såsen svalna någon timme.
  3. Dela ananasskivorna i bitar. Bred den avsvalnade köttfärssåsen över polarkakorna. Lägg på lite ananasbitar jämt födelat över pizzan. Krydda med lite extra oregano och kebabkrydda.
  4. Strö över riven ost och baka i ugn cirka 10-12 min eller tills pizzan ser färdig ut. Kolla så osten inte bränns. Täck över med smörgåspapper eller ugnsfolie i så fall.
  5. Tips! Servera min kebabsås - vitlökssås till denna pizza. Mums! Och helst min -Pizzasallad á la viktväktarna - också. Dessa recept finns också här på matklubben.se
  6. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.