- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jättegod favoritpizza!
Min allra bästa snabbpizza som går fort att göra. Man kan även använda vanligt bröd och lägga tätt, tätt , tätt eller en rund eller fyrkantig smörgåstårtebotten.
Servera min Kebabsås och pizzasallad till, godare kan det inte bli. Mums!
Instruktioner
- Själva köttfärssåsen kan man göra någon timme i i förväg.
Tvätta och dela paprikan i bitar.
Skiva löken, och dela den på mitten.
Krossa vitlöken
Smält smör och bryn det gyllenbrunt i en stekgryta.
Smula ner och bryn köttfärsen, lök och vitlök i cirka 5 minuter.
Lägg i de avrunna champinjonerna och låt dem brynas med ytterligare 5 minuter.
- Slå i krossade tomater, tomatpuré, paprikabitar och alla kryddorna.
Låt allt puttra på svag värme cirka 10 -15 minuter.
Rör om då och då.
Låt såsen svalna någon timme.
- Dela ananasskivorna i bitar.
Bred den avsvalnade köttfärssåsen över polarkakorna.
Lägg på lite ananasbitar jämt födelat över pizzan. Krydda med lite extra oregano och kebabkrydda.
- Strö över riven ost och baka i ugn cirka 10-12 min eller tills pizzan ser färdig ut.
Kolla så osten inte bränns. Täck över med smörgåspapper eller ugnsfolie i så fall.
- Tips!
Servera min kebabsås - vitlökssås till denna pizza. Mums!
Och helst min -Pizzasallad á la viktväktarna - också.
Dessa recept finns också här på matklubben.se
- Smaklig spis!
Publicerat den
5 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar