Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Favoritspjäll med rosmarin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hemligheten bakom de här goda revbensspjällen är ingefära och rosmarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg revbensspjällen i en plastpåse eller på ett fat. Blanda soya, matolja, rosmarin, ingefära och salt.
  2. Häll marinaden över köttet och lägg det kallt minst en timma. Vänd köttet cå och då så att marinaden tränger in överallt.
  3. Grilla spjällen över glöd tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 30 minuter. Skär ett snitt och se efter att köttet är grått på det tjockaste stället. Servera spjällen omedelbart.
  4. Ett enklare och snabbare sätt för tillagningen är att först koka köttet i lättsaltat vatten, 15-20 minuter. Låt det svalna, pensla det sedan med marinaden och grilla ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.