Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Favorittårta med madeirakräm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Både madeira och kaffe ger smak åt den här frasiga chokladtårtan. Den är god och litet annorlunda - en tårta för finsmakare! Servera kaffe eller ett glas kall madeira till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rita upp 3 cirklar på bakpapper, ca 22 cm i diameter. Smörj dem och lägg dem på plåtar.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned sockret. Bred ut smeten i cirklarna och grädda marängbottnarna i 150° ca 25 minuter eller tills de fått svagt brun färg och blivit frasiga. Låt dem kallna och dra sedan av papperet.
  3. Lägg smör och choklad i en skål, ställ den i vattenbad och låt allt smälta över svag värme. Rör om då och då. Låt chokladen svalna. Tillsätt äggulorna, en i sänder, och rör kraftigt efter varje. Tillsätt socker, 1 tsk av kaffepulvret och madeiran. Smaka av och tillsätt mer kaffepulver om du föredrar starkare smak.
  4. Låt madeirakrämen kallna. Bred därefter ut den på två bottnar, täck med den tredje och lägg tårtan på ett fat. Vispa grädden styv, bred ut den över tårtan men inte på kanten. Strö på mandel. Låt tårtan stå kallt 1-2 timmar före serveringen.
  5. Tips: Marängbottnarna kan bakas ett par dagar i förväg. Förvara dem i folie på torr plats.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.