En tårta med len och smältande konsistens med kaffesmak, mörk choklad och en krispig botten av chocolate chip cookies.
Instruktioner
- Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter med plastfolie. Krossa kakorna ganska fint i matberedare eller i en mortel.
Smält smöret till bottnen och blanda ner i kaksmulorna. Blanda till en smulig massa och tryck ut massan i ett tunt lager i botten av formen. Låt stelna lite.
- Smält smöret till tryffeln i botten av en kastrull och tillsätt vispgrädden. Låt koka upp och dra kastrullen från plattan. Bryt ner chokladen i mindre bitar och rör tills all choklad har smält. Tillsätt kaffet och blanda till en jämn och blank tryffel. Häll tryffeln i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen och låt den stelna i minst 4 timmar.
- Lossa kakan från formens kant med en vass kniv. Kakan är väldigt hållbar och kan förberedas i god tid.
Dekorera den gärna med pudrad kakao och chokladdoppade kaffebönor före servering.
Publicerat den
31 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar