Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Favorittårtan

 
Skriv ut

En tårta med len och smältande konsistens med kaffesmak, mörk choklad och en krispig botten av chocolate chip cookies.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter med plastfolie. Krossa kakorna ganska fint i matberedare eller i en mortel. Smält smöret till bottnen och blanda ner i kaksmulorna. Blanda till en smulig massa och tryck ut massan i ett tunt lager i botten av formen. Låt stelna lite.
  2. Smält smöret till tryffeln i botten av en kastrull och tillsätt vispgrädden. Låt koka upp och dra kastrullen från plattan. Bryt ner chokladen i mindre bitar och rör tills all choklad har smält. Tillsätt kaffet och blanda till en jämn och blank tryffel. Häll tryffeln i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen och låt den stelna i minst 4 timmar.
  3. Lossa kakan från formens kant med en vass kniv. Kakan är väldigt hållbar och kan förberedas i god tid. Dekorera den gärna med pudrad kakao och chokladdoppade kaffebönor före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.