Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fegato alla veneziana ( Lever på venesiansk vis)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En mycket enkel och lättlagad rätt, som jag ofta lagade förr. Receptet fick jag av Piero för många år sedan. Då lagade jag den med kalvlever, men det är svårt att få tag på idag, Numera lagar jag den på kycklinglever som är mildare i smaken. Barnen tyckte om den när de var små. Som i alla italienska recept finns det variationer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela lökarna. Skär dem i mycket tunna skivor. Ta bort ev hinnor från levern och skär i så tunna skivor som möjligt. Häll mjölet i en plastpåse och lägg i leverskivorna. Skaka om noga så att alla skivor blir lätt panerade av mjöl. Ta upp dem, skaka av överflödigt mjöl och lägg dem på en tallrik.
  2. Värm en stekpanna, lägg i smör och olivolja och sänk värmen. Lägg i lökskivorna och rör ofta. De får inte ta färg. När löken är mjuk, häll i vatten och låt småkoka i ca 30 minuter. Salta och peppra.
  3. När löken har kokat i 30 minuter häller man på vinägern. Blanda väl, höj värmen till max och lägg i levern. Rör om hela tiden, försiktigt så att inte levern går sönder. Nu skall det inte koka mer än 5 minuter till. Ta från värmen och smaka av med salt och peppar. Strö over persilja och dekorera med ett par citronskivor
  4. Serveras med ris eller polenta. Buon apetito! (Smaklig måltid!)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • loppan_loppanson 20 augusti 2008

    Går fint även med lammlever! Lade till lite vitvin och salvia och det var mums.

  • ellinida 8 oktober 2010

    this recepe is amazing! its the only way i eat lever but i lave it that way. i do usually add some bacon and its extra yumy! bravo!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.