Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fem-minuterskola

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Smälter i munnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Droppa på LITE olja och strö ut med pensel.
  2. Mät upp alla ingredienser i en kastrull och koka upp på svag värme under omrörning.
  3. Koka massan så att den tjocknar. Rör under tiden.
  4. Häll upp smeten på bakplåtspappret. Skjut ihop smeten med en kniv så att den blir någorlunda fyrkantig.
  5. Låt kolan stelna. Skär eller klipp den sen i fyrkantiga bitar. Vira in kolan i smörpapper eller plastfolie.

Kommentarer (2)

  • kimytt 15 november 2010

    Kolan var god men jag fick den aldrig att stelna så det var som att äta deg. Kanske gjorde jag något fel? Men som sagt, enkelt recept och mycket goda resultat.

  • soccermum 21 december 2010

    Femminuterskola *mums* Jag har lite annorlunda recept om du vill prova utan vetemjöl för t ex glutenallergiker: 110 g margarin eller smör 1 dl strösocker 2 msk kakao 1 dl sirap 1 tsk vaniljsocker Blanda, koka fem minuter tills smeten blir "simmig". Häll ut på bakplåtspapper och klipp i fyrkanter när den nästan har stelnat, alternativt rulla ihop den till en korv när den nästan har stelnat och klipp i småbitar :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.