Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Femkrydda med kardemumma och ingefära

 
Skriv ut

Den här varianten av kinesisk femkrydda är extragod till lamm och lite sötare rätter. Om du orkar riva ingefäran och kanelen för hand av hela kryddor eller har en bra kryddkvarn belönas du med en makalös smak. Se annars till att använda nyöppnade kryddpaket. Förvara färdig blandning tätt, mörkt och svalt eller frys in i tät förpackning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta kardemumma, nejlikor och ev stjärnanis lätt i torr panna tills de doftar. Rör om ofta och se upp så att de inte bränns.
  2. Mal eller mortla och riv alla kryddor fint. Blanda samman och lägg i tät burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.