Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Femöring

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en gammal svensk klassiker. En äkta femöring lagas alltid av utbankad oxfilé och massor av mjukstekt lök. Stekt ägg serveras ofta till, liksom stekt eller kokt potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och strimla löken. Stek den långsamt gyllene i smör. Krydda med salt, peppar och socker.
  2. Banka ut varje oxfiléskiva till 1 cm tjocklek. Stek skivorna i smör och krydda med salt och peppar.
  3. Stek äggen.
  4. Lägg upp köttskivorna på varma tallrikar. Fördela den stekta löken ovanpå och toppa med ägget.
  5. Servera med stekt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.