Festligt med bröd och ägg i ett!
Passar bra till påsk.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt och det mesta av mjölet (spara några dl). Tillsätt smöret i klickar och ev. lite mera mjöl. Arbeta degen
kraftigt, ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Lägg så många ägg som önskas i kokande vatten ca 2 minuter. Spola dem med kallt vatten.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela i 14 bitar. Rulla varje bit till en bulle. Lägg bullarna ganska tätt (ca 2 cm mellanrum) i 2 ringar på bakplåtspappersklädda plåtar.
- Tryck ner ett ägg (med skalet kvar) i varje bulle ordentligt. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
- Värm ugnen till 225 grader.
- Pensla bullarna med vatten och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen, 15-20 minuter.
Låt brödet svalna på galler under bakduk.
- Lägg fram hela brödet och låt var och en bryta sin bulle.
Publicerat den
17 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
verkar superkul ju!!! måste finnas på påskbordet iår :D verkligen kreativt recept!