Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festbröd med ägg

(1 kommentar)  
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Festligt med bröd och ägg i ett! Passar bra till påsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt och det mesta av mjölet (spara några dl). Tillsätt smöret i klickar och ev. lite mera mjöl. Arbeta degen kraftigt, ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  2. Lägg så många ägg som önskas i kokande vatten ca 2 minuter. Spola dem med kallt vatten.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela i 14 bitar. Rulla varje bit till en bulle. Lägg bullarna ganska tätt (ca 2 cm mellanrum) i 2 ringar på bakplåtspappersklädda plåtar.
  4. Tryck ner ett ägg (med skalet kvar) i varje bulle ordentligt. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  5. Värm ugnen till 225 grader.
  6. Pensla bullarna med vatten och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen, 15-20 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
  7. Lägg fram hela brödet och låt var och en bryta sin bulle.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Nerofors 10 januari 2011

    verkar superkul ju!!! måste finnas på påskbordet iår :D verkligen kreativt recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.