Ett bröd som kan ätas både som matbröd och i stället för kaka till kaffet. Hacka nötkärnorna grovt om du tycker de känns stora att använda hela.
Instruktioner
- Häll det mesta av vetemjölet, rågmjöl, smöret i klickar, sirap och salt i matberedarens bunke. Smula i jästen.
- Värm porter och vatten till fingervarmt, 37°. Häll vätskan över mjölblandningen och bearbeta degen kraftigt till blank och smidig. Knåda in frukt och nötter. Låt jäsa under lock eller bakduk ca en timme.
- Smörj tre avlånga formar (1 1/2 liter vardera). Forma degen till tre limpor och lägg i formarna. Låt jäsa under duk ytterligare ca 40 minuter. Värm ugnen till 250°.
- Sätt in plåten i nedre delen av ugnen. Sänk temperaturen till 200° och grädda ca 50 minuter.
- Låt kallna under duk på galler.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar