Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festbröd med frukt och nötter

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Ett bröd som kan ätas både som matbröd och i stället för kaka till kaffet. Hacka nötkärnorna grovt om du tycker de känns stora att använda hela.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det mesta av vetemjölet, rågmjöl, smöret i klickar, sirap och salt i matberedarens bunke. Smula i jästen.
  2. Värm porter och vatten till fingervarmt, 37°. Häll vätskan över mjölblandningen och bearbeta degen kraftigt till blank och smidig. Knåda in frukt och nötter. Låt jäsa under lock eller bakduk ca en timme.
  3. Smörj tre avlånga formar (1 1/2 liter vardera). Forma degen till tre limpor och lägg i formarna. Låt jäsa under duk ytterligare ca 40 minuter. Värm ugnen till 250°.
  4. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen. Sänk temperaturen till 200° och grädda ca 50 minuter.
  5. Låt kallna under duk på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.