Vin, sallad och ett gott nybakat bröd att bryta av är festligt.
Instruktioner
- Smält margarinet i en kastrull på svag värme, slå i mjölken och låt blandningen bli ljummen. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Smula jästen i degbunken och rör ut den med degvätskan. Arbeta in övriga ingredienser och sist vetemjöl till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Rulla ut en längd, 5-6 cm tjock och skär den i 12-14 bitar. Ställ dem tätt med snittytan upp i formen. Jäs i ca 20 minuter.
- Pensla brödet med ägg och strö på sesamfrön. Grädda i nedre halvan av ugnen i ca 30 minuter. Låt det svalna på galler.
Publicerat den
30 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar