Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festbröd med parmesan

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Vin, sallad och ett gott nybakat bröd att bryta av är festligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en kastrull på svag värme, slå i mjölken och låt blandningen bli ljummen. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smula jästen i degbunken och rör ut den med degvätskan. Arbeta in övriga ingredienser och sist vetemjöl till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Rulla ut en längd, 5-6 cm tjock och skär den i 12-14 bitar. Ställ dem tätt med snittytan upp i formen. Jäs i ca 20 minuter.
  4. Pensla brödet med ägg och strö på sesamfrön. Grädda i nedre halvan av ugnen i ca 30 minuter. Låt det svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.