Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festbröd med soltorkade tomater

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Spännande och annorlunda bröd med smak av soltorkade tomater och lite hetta av chili. Gott att äta som de är med eller utan smör eller också färskost. Brödet får en härlig frasig yta och blir saftigt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt créme fraiche, soltorkade tomater, oregano, socker, salt, olja och ägg. Möt upp vetemjölet och tillsätt allt utom de två sista decilitrarna, som används vid utbakningen. Arbeta degen väl och jäs övertäckt ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Strö över lite mjöl och stjälp upp degen på ett arbetsbord. Arbeta degen några minuter, tillsätt ev mer mjöl om den känns lös. Dela degen i två delar och baka ut till två avlånga bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
  3. Riv eller skiva osten och fördela över bröden, strö till sist över vallmofrö och grovt salt eller gourmetsalt. Grädda bröden på nedersta falsen 45 minuter, täck med ett bakplåtspapper om de ser mörka ut. Låt bröden svalna på galler innan de skärs upp.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • rosatalo 18 december 2012

    Det här brödet har länge varit ett måste vid alla stora och små högtider hos oss. Väl värt besväret att baka det och det är snyggt att de på. Blir godast med västerbottenost på.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.