Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festfilé (LCHF-potential)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt mustig gryta med fläskfilé eller kyckling, senap och dragon som är enkel att laga. Perfekt till fest eller när man vill smojsa till det på en vardag! Det går alldeles utmärkt att dryga ut såsen med mjölk, redning och lite köttbuljong om man tycker det ser fjuttigt ut eller om man tramsar till det med för mycket senap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och skär den i centimetertjocka skivor. Krydda med svartpeppar, dragon och lite salt på bägge sidor och bryn köttet i matfettet.
  2. Lägg köttet på en tallrik och vispa ur stekpannan med vattnet. Häll ner spadet i en gryta och rör ner crème fraiche, soya och eventuell redning. Smaka av med fransk senap och dragon. Såsen ska vara fyllig utan att vara stark. Droppa i lite soya för att det ska bli snyggare.
  3. När såsen bara behöver lite mer smak för att vara perfekt lägger du ner köttet och kokar upp under omrörning med en slev.
  4. Sänk värmen och låt det hela stå och puttla under lock en stund tills sallad, pommes och liknande är färdigt. Njut!
  5. Vi LCHF:are njuter oljestekta grönsaker såsom broccoli, paprika och rödlök till. Eventuellt låter vi lite strimlat bacon få steka med köttet för det extra fettets skull. Smaken blir dock inte lika finstämd då.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.