Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festfilé med lime och mango.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Serveras med ris som blandats med tärnad mango och limeskal, plus lite sweet chilisås. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta limerna och skär av det yttersta skalet. Skär det i strimlor och ställ åt sidan.
  2. Pressa ner limesaften i en skål med pressad vitlök och olivolja. Salta och peppra. Skär varje filé i tre delar och lägg den i marinaden. Låt stå svalt i 2 timmar.
  3. Koka riset enl anvisn på förpackn. Skär mangon i tärningar och fräs den i matfettet. Rör ner mango och limeskal i riset.
  4. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna tills de får fin färg. Lägg dem i en ugnsfast form och låt dem steka klart i ugnen i 175° ca 15 min. Trä ev upp på spett och servera med mangoriset och sweet chilisås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.