Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festfilè med madeirasås och ugnsbakad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta vill jag pröva. Låter gott med spännande fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

Skär upp filén,platta ut,salta och peppra.Rör ut pastejen i madeira och bred på.Fräs lök och svamp i matfett,låt svala och bred på pastejen.Rullan samman filén och fäst med tandpetare.Bryn filén.Lägg den i eldfast form bryn i ugn i 200 gr 15-20 min. Skär potatis,palsternacka och morötter i klyftor.Halvera vitlöken.Lägg i braspanna strö över salt ovh olja..Ställ i ugnen i c:a 20 min..Höj värmen till225 gr och låt kött och grönsakaker steka ytteliggare 15 min. Till såsen fräses vitlök gul lök glansig.Häll i vinäger ovh vin och späd med kalvfonden.Sila såsen och red den med potatismjöl Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.