Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festfilé på sparrisbädd.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det ser både festligt och läckert ut när man lägger upp allt på fat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda filén väl. Stek i skivor eller bryn den runtom i smör och efterstek i ugnen i 150° ca 25 min eller till innertemp 68-70°. Linda in i folie och låt ligga i 5-10 min.
  2. Förväll sparrisarna i lättsaltat vatten men inte längre än att de har sin spänstighet kvar och lägg upp dem på fat. Värm enligt anvisningen på förpackningen om de är frysta.
  3. Koka upp grädde, fond, sky och vin, låt puttra samman till en tjock sås. Red ev av med snabbredning.
  4. Skiva filén och lägg på sparisbädden. Lägg på väl avrunna kronärtskocksbottnar och fyll dem med antipastoröran. Garnera med salladsblad. Servera med kokt eller ugnsrostad potatis och sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.