Fläskfilé är tacksam bjudmat. Här får köttet extrafin smak av både bacon och en ljuvlig sås med bla spenat och pesto. En mycket lättgjord festrätt.
Instruktioner
- Börja med såsen. Grovhacka spenaten. Strimla vitlöksklyftorna. Hacka tomaterna. Klipp gräslöken.
- Vispa samman mjölet med vatten i en kastrull. Tillsätt grädde och buljongtärning. Låt såsen koka upp under omrörning. Rör ner spenat, gräslök,vitlök och pesto. Koka upp på nytt och smaka av med salt och peppar.
- Skär fläskfilén i ca 12 bitar. Vira bacon runtom och fäst med tandpetare. Salta och peppra lätt.
- Stek köttet gyllene på båda sidorna ca 45 minuter på varje sida i lite matfett. Ta bort tandpetarna och lägg köttet i såsen. Låt allt puttra några minuter.
- Strö över de hackade tomaterna och garnera eventuellt med kryddgrönt när rätten ska serveras. Sparris eller sockerärter och dilldoftande färskpotatis smakar ljuvligt till.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott.
Det står: Stek köttet gyllene på båda sidorna ca 45 minuter på varje sida i lite matfett. Dessa filébitar borde inte gå att äta!?!
Man kan verkligen inte steka fläskfilebitar i 45 min på vardera sida. hihi låter fullkomligt galet =) men annars låter rätten väldigt god
Jag tror att hon menar 4-5 minuter.
Supergott!....en riktigt höjdare