Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festfisk med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 dag 21 timmar
Skriv ut

Fina fiskfiléer som först sjuds i vinbuljong och sedan gratineras under ett täcke av räkor och senapskryddad gräddsås. Servera gärna pressad potatis och sallad eller ångkokta grönsaker till.

Ingredienser

Instruktioner

Smörkoka schalottenlöken ett par minuter i en traktörpanna och lägg på fisken. Häll på kokande buljong + vin och sjud filéerna knappt klara, 4-5 minuter. Tag upp fisken försiktigt och lägg på hushållspapper. Sila av fiskbuljongen. Lägg tillbaka fisken i traktörpannan med skalade räkor ovanpå. Smält smör till såsen och rör i mjölet. Späd under vispning med fiskspad och grädde. Tillsätt senap, kajenn och dragon. Koka såsen sakta under lock ca 10 minuter och smaka av. Häll den het över fisken och ställ i ugn i 225 grader i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.