Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festglass med mocca och maräng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt gräddig mockaparfait med pistaschmandel och frisk mangopuré. En perfekt avslutning på en god middag! Lätt att förbereda och plocka fram ur frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt. Sikta ner kakao i äggsmeten.
  2. Hacka pistaschmandeln grovt.
  3. Tillsätt kaffet och pistaschmandeln.
  4. Rengör visparna och vispa därefter grädden fast. Blanda grädde och äggvisp.
  5. Klä en avlång brödform(2 liter)med plastfolie. Häll i hälften av parfaitsmeten. Ringla därefter i purén( barnmat el. fryst mixad mango) Den ska inte blandas i smeten. Häll över resterande parfaitsmet.
  6. Ställ så att den står plant i frysen. Låt frysa minst 6 timmar, gärna över natten.
  7. Ta ur parfaiten ur frysen och låt den stå en kvart i rumstemperatur. Stjälp sedan upp den på ett fat.
  8. Garnera med små söta maränger uppe på parfaiten. Tinade björnbär runt parfaiten och sikta över lite kakao på marängerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.