Härligt gräddig mockaparfait med pistaschmandel och frisk mangopuré.
En perfekt avslutning på en god middag!
Lätt att förbereda och plocka fram ur frysen.
Instruktioner
- Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt.
Sikta ner kakao i äggsmeten.
- Hacka pistaschmandeln grovt.
- Tillsätt kaffet och pistaschmandeln.
- Rengör visparna och vispa därefter grädden fast.
Blanda grädde och äggvisp.
- Klä en avlång brödform(2 liter)med plastfolie.
Häll i hälften av parfaitsmeten.
Ringla därefter i purén( barnmat el. fryst mixad mango)
Den ska inte blandas i smeten.
Häll över resterande parfaitsmet.
- Ställ så att den står plant i frysen.
Låt frysa minst 6 timmar, gärna över natten.
- Ta ur parfaiten ur frysen och låt den stå en kvart i rumstemperatur.
Stjälp sedan upp den på ett fat.
- Garnera med små söta maränger uppe på parfaiten.
Tinade björnbär runt parfaiten och sikta över lite kakao på marängerna.
Publicerat den
21 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar