Läcker gratäng med grönpeppar som passar både till vardags och till fest.
Hittar du inte inlagd grönpeppar går det lika bra med torkad. Låt den då koka med i såsen ett par minuter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Putsa filén, salta och peppra. Bryn runtom i 2 msk smör. lägg över i en ugnssäker form och stek färdigt mitt i ugnen, 15-20 minuter. Innertemperaturen ska vara 65-67 grader.
- Låt kronärtskockshjärtana rinna av och dela dem i bitar. Strimla tomatbitarna och spara lite till garnering. Ansa och skär svampen i skivor. Fräs tomat och svamp i resten av smöret i en kastrull. Klicka i färskost, rör ner grädde och senap och koka upp. Hacka grönpepparkornen och vänd ner dem i såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Öka ugnsvärmen till 225 grader.
- Skär filén i tunna skivor. Varva dem med kronärtskockshjärtana i en smord, ugnssäker form. Ringla såsen över och strö på ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Garnera med resterande hackad tomat och kryddgrönt.
- Servera gärna med kokt ris eller kokt, pressad eller ugnsbakad potatis.
Publicerat den
1 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar