Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festgratäng med fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker gratäng med grönpeppar som passar både till vardags och till fest. Hittar du inte inlagd grönpeppar går det lika bra med torkad. Låt den då koka med i såsen ett par minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Putsa filén, salta och peppra. Bryn runtom i 2 msk smör. lägg över i en ugnssäker form och stek färdigt mitt i ugnen, 15-20 minuter. Innertemperaturen ska vara 65-67 grader.
  3. Låt kronärtskockshjärtana rinna av och dela dem i bitar. Strimla tomatbitarna och spara lite till garnering. Ansa och skär svampen i skivor. Fräs tomat och svamp i resten av smöret i en kastrull. Klicka i färskost, rör ner grädde och senap och koka upp. Hacka grönpepparkornen och vänd ner dem i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Öka ugnsvärmen till 225 grader.
  5. Skär filén i tunna skivor. Varva dem med kronärtskockshjärtana i en smord, ugnssäker form. Ringla såsen över och strö på ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Garnera med resterande hackad tomat och kryddgrönt.
  6. Servera gärna med kokt ris eller kokt, pressad eller ugnsbakad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.