Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festgratäng med köttfärs

(22 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God gratäng för familjen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla purjon, skiva potatisen och tärna skinkan. Bryn purjo och svamp, tillsätt köttfärsen. Bryn. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt senap, skinka, buljong och smaka av med salt och peppar.
  2. Varva potatis, färs och ost. Potatis överst! Slå på grädden och strö över den rivna osten.
  3. 175 grader ca. 45 - 60 min. tills potaisen känns mjuk.
  4. Servera med grönsallad!

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • MammaIrene 8 februari 2008

    Den var god den här, det tyckte hela familjen. Jag kokte faktiskt potatisskivorna 6 min innan jag började varva dem med köttfärsen. Det gick mycket snabbare i ugnen då.'

  • farmoringer 4 mars 2008

    Supergott. Fast jag tog lite mer senap än vad du skrivit. Vi tycker om senap här i familjen..

  • PappaLars 13 mars 2008

    Mycket bra och enkel rätt. Men den kan gärna stå längre i ugnen.

  • alyssa 15 mars 2008

    denna rätt va mkt god,blir nog en favorit.Ps tog vispgrädde mmmm,underbart

  • Lina83 3 april 2008

    Min kille tyckte det va jätte gott, du e jätte duktig på att laga mat! :) Tack för ditt recept! /Lina

  • alanica 11 april 2008

    Har just ätit av gratängen.Den var god.Köpte färdiga vitlökspotatisskivor istället för vanlig potatis.Detta tänker jag laga igen!!!!

  • MilleH 17 april 2008

    Riktigt gott, fast kanske lite torr tyckte vi! Nästa gång ska jag nog lägga i lite mera vätska + lite mera kryddor!

  • piteanna 13 juli 2008

    Mycket god och uppskattades av hela familjen. Stor vitlöksälskare som jag är åkte det ner en klyfta. Detta kommer jag att laga igen.

  • Susseg 11 oktober 2008

    Jättegod gratäng, verkligen!!! Tack tack

  • epi 23 oktober 2008

    MUMMS! Tyckte vi alla i familjen. Det här var en bra rätt och lätt att tillreda bara det ger 4 stjärnor. Det ska vara lätt när man lagar vardags mat.

  • asma 20 mars 2009

    Gjorde rätten i veckan. Den uppskattades av hela familjen. Jag la till en burk ICAS tomatsås med mascarpone i köttfärssåsen, det blev gott. Tack för ett toppenrecept, detta ska vi göra fler gånger

  • brizze 28 mars 2009

    jag gjorde denna rätt på mitt jobb och alla tyckte den var jätte god!

  • irina79 7 april 2009

    Kanonbra vardagsmat!! Enkelt att göra också.

  • dforslund 5 augusti 2009

    Tack för ett bra recept. Kommer att användas fler gånger.

  • Lennart_58 9 augusti 2009

    Ja du Lilljeppe, det är ju så noga när man ska få ett recept godkänt här på MK, kanske ska nöja mig med att spara andras. MEN, i detta recept anger du 1 burk skivade champinjoner! I min affär ICA, har de burkar på 100 gram 300 gram 800 gram, o ta mig 17 om de inte har en storpack på Willys på 5000 gram, vilken burk menar du. Det kan bli mycket svamp om man tar fel. MVH, Lennart.

  • SDMaya 1 september 2009

    Hel ok som vardags rätt, men inte min typ av bjudmat. oifa tog den ganska lån tid, men man kan ju förbereda och bara värma mitt i veckan ...går säkert kanon att frysa! Tack för receptet :)

  • geits 20 februari 2011

    En riktig god bjudrätt när man är många: maträtten fick den högsta betyg och jag fick beröm och när den sista middagsgäst hade lämnat border fanns det ingen mat kvar!!!!

  • plupppia 24 januari 2012

    Jättegod! Bytte ut skinkan mot bacon. Men måste vara inne i ugnen minst 1 timma om du inte skivar potatisen lövtunna förståss. kommer göra denna fler gånger.

  • LinneaThornberg 6 mars 2012

    grädden "skär sig" när jag gör denna rätt.. hjälp! varför?

  • henthetilde 7 mars 2012

    Supergod! Min grädde skär sifg med :( Ska prova med vispgrädde denna gången. Men den smakar gott ändå även om den kanske inte ser så "vacker" ut

  • vastersia 8 mars 2012

    Jättegott. Kryddade lite extra, perfekt att ha i matlådan

  • hartmut21 29 november 2012

    Hej lilljeppe, gjorde den idag, skivade potatisen lövtunna ochn kokade de ca. 5 min. blev super, kommer säckert flera gånger på bordet. Tack för det fina receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.