Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Bra bjudmat, som kan förberedas i god tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i da 2 cm tjocka skivor som bryns hastigt i stekpanna. Häll över köttet i en gryta. Skär skinkan i tärningar och bryn dem med svampen. Blanda sedan allt med köttet. Koka löken några minuter i vatten, spola dem i kallt vatten och dra sedan av skalet. Bryn dem i stekpannan och rör ned dem i grytan. Krydda med salt, peppar och tomatpuré och späd med buljongen lite i taget. Låt grytan sakta koka under lock till köttet är mört, 10-15 minuter. Tillsätt grädde och ärter när ca 5 minuter återstår av koktiden.
  2. Om man vill kan man reda av skyn med lite mjöl utrört i kallt vatten.
  3. Smaka av och servera med kokt potatis eller ris och en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.