- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Bra bjudmat, som kan förberedas i god tid.
Instruktioner
- Skär fläskfilén i da 2 cm tjocka skivor som bryns hastigt i stekpanna. Häll över köttet i en gryta.
Skär skinkan i tärningar och bryn dem med svampen. Blanda sedan allt med köttet.
Koka löken några minuter i vatten, spola dem i kallt vatten och dra sedan av skalet. Bryn dem i stekpannan och rör ned dem i grytan.
Krydda med salt, peppar och tomatpuré och späd med buljongen lite i taget.
Låt grytan sakta koka under lock till köttet är mört, 10-15 minuter. Tillsätt grädde och ärter när ca 5 minuter återstår av koktiden.
- Om man vill kan man reda av skyn med lite mjöl utrört i kallt vatten.
- Smaka av och servera med kokt potatis eller ris och en fräsch sallad.
Publicerat den
11 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar